The Conjuring – får dig att hoppa upp ur stolen om och om igen

 

Talar man om övernaturliga händelser är det svårt att undvika Ed och Lorraine Warren. Det äkta paret är världskända när det gäller paranormala utredningar och utdrivningar. Baserad på verkliga händelser tar sig Ed och Lorraine an att hjälpa en familj som hemsöks och attackeras i sitt nya hus. Mitt ute i ingenstans där mer har hänt än någon skulle kunnat ana blir de indragna i en demonisk kamp av större proportioner än de tidigare stött på.TheConjuring1Det finns bra skräckfilmer och så finns det dåliga skräckfilmer. Att The Conjuring hamnar i den tidigare kategorin råder det inga tvivel om. Först och främst är berättelsen baserad på verkliga händelser, och då inte bara genom hörsägen eller liknande utan från faktiskt arkivmaterial och genomgående intervjuer.

Två saker inom skräckvärlden får mig att hålla om armstöden lite hårdare, och det är 1. barn och 2. verkliga händelser. När de två kommer i kombination blir det bara mycket värre. The Conjuring har båda två i sig tillsammans med Oscarsnominerade skådespelare, fantastiska effekter och ett manus som håller rakt igenom.

Genom hela filmer var det bara ett tillfälle, ett par sekunder av en nästan två timmar lång film som jag kände inte riktigt passade in utan istället gjorde att filmen blev billigare än den borde vara. Men när berättelsen tagit sig vidare kände jag att den lilla sekvensen faktiskt gjorde sig rätt. Och i all ärlighet var det en av de tillfällena när jag nästan hoppade till raden bakom mig för att söka skydd.

Är det någonting som The Conjuring lyckades med var det att skrämma mig. Och det får mig att kunna garantera dig att bli skrämd. När en film med en hög budget blir regisserad av mannen som tidigare regisserat Saw med en ensemble, som tidigare nämnt, varit nominerad till ett av filmvärldens mest prestigefyllda pris.

[youtube width="630" height="340"]http://youtu.be/ejMMn0t58Lc[/youtube]

Höstens kanske mest intensiva skräckfilm The Conjuring har premiär i dag den 6 september. Jag håller tummarna för att ingen kommer tappa mobiler på golvet eller smälla i dörrar, det suger verkligen när man sitter på nålar!

3 thoughts on “The Conjuring – får dig att hoppa upp ur stolen om och om igen

 1. Ser fram emot att se den i helgen !:) Skräckkfilm är min favorit-genre. Vilken är din favorit-skräckis? Svara gärna i min blogg. /E

  Svar
  1. Inläggsförfattare

   Bra där, du kommer inte att bli besviken! Min favoritskräckis, hmm… det är en svår fråga; men den som skrämde mig mest första gången jag såg den o h är en av mina favoriter är ‘The Haunting in Connecticut”. Det får nog bli den som är min favorit isf, hehe.

   Svar
 2. Pingback:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>