Snabba Cash III: Livet deluxe – avslutar trilogin på topp

JW har flytt landet efter rymningen från sitt fängelsestraff. Polisen och Interpol är efter honom samtidigt som han följer upp alla trådar som finns för att hitta sin förlorade syster. Jorge vill dra sig tillbaka från den farliga karriären som är att vara kriminell. För att överleva finansiellt måste han genomföra det största värdetransportrånet någonsin i svensk historia. Polisen Martin infiltrerar sig hos den serbiska maffian i ett ambitiöst försök att en gång för alla fälla den ökända ledaren Radovan. Under sitt arbete lär han känna Radovans dotter Natalie och saker blir...komplicerade. Natalie själv, juridikstudent, dras in i sin pappas inte så lagliga verksamheter efter ett mordförsök och en kamp om fortsatt makt inom maffiafamiljen.SnabbaCashIII2Snabba Cash: Livet deluxe sveper över landet som den tredje och sista delen om den mörka verklighet som lever under våra näsor och gator i lilla lugna landet Sverige. Som svar på mina böner kom Livet deluxe tillbaka med kraft efter den svaga och bleka föregångaren. Efter den tråkiga och långsamma mellanakten är Livet deluxe en fröjd att se. Jag gillar det faktum att Jorge får mer utrymme och trycker undan JW som är så gott som osynlig genom berättelsen. Det är full fart från första början och när vi alltmer förstår hur alla lösa trådar hänger ihop byggs en spänning upp som jag aldrig upplevt från svensk filmindustri förut.

Mattias Varela gör sin roll fantastiskt som Jorge och vill jag se någon form av spin-off på den här trilogin ska det ha med honom att göra. Eller möjligtvis Natalie, spelad av Malin Buska. Hennes roll som maffialedarens kära ögonsten och prinsessa är mer en övertygande. Jag skulle kunna se henne vara övertygande ringledare i vilken produktion som helst. Hennes relation till polisen Martin ger Livet deluxe den sekundära romansen den behöver. Romansen som spänner sig över lagens och kriminalitetens sida.

Det här är ingenting annat än ett steg i helt rätt riktning, inte bara för svensk filmindustri utan också för skådespelarna som tagit Sverige med storm och skapat någonting som kommer leva kvar i många år framöver. Det här är en språngbräda för alla!

SnabbaCashIII1Hela ensemblen av skådespelare skapar tillsammans ett äventyr som får mig att hålla andan för en liten stund om och om igen. Snabba Cash: Livet deluxe må sakta ner ibland rent tempomässigt, men aldrig saktar den ner på ett sätt som får mig att vilja bläddra vidare djupare in i historien. Dit kommer jag ändå, vare sig jag vill det eller inte. För det mesta blir jag inte särskilt överraskad...för det mesta.

Snabba Cash: Livet deluxe har premiär i dag, fredagen den 30 augusti. Med mer action än Sverige tidigare sett avslutar Jens Jonsson trilogin som man ska göra: på topp.

 

2 thoughts on “Snabba Cash III: Livet deluxe – avslutar trilogin på topp

  1. Pingback:

  2. Pingback:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>