Recension: The Maze Runner

Överraskande bra och sevärd

Thomas vaknar inuti en enorm labyrint. Han är inte ensam fångad av de höga betongväggarna. Nej, han har blivit inkastad i ett litet samhälle av pojkar och män, som precis som Thomas inte vet varför de är där, och vem det är som skickat dit dem. Deras enda chans till flykt och överlevnad är att samarbeta i den dödliga labyrinten.

TheMazeRunner1

När jag satte mig ner i biostolen för att se actionthrillern regisserad av Wes Ball var jag lika delar skeptisk som spänd. Skepsisen kom från känslan av att The Maze Runner bara skulle bli en ny The Hunger Games-/Twilight-serie vars enda mål är och var att tjäna så mycket pengar som möjligt.

Och visst, The Maze Runner drar in mycket pengar, och den första sekvensen i filmen osar The Hunger Games, men den tar sig vidare och ställer sig på egna ben.

Vi får sakta men säkert lära känna Thomas när han försöker att anpassa sig till det semi-primala samhället de andra byinvånarna skapat i mitten av den enorma labyrinten. Det står snabbt klart att det är farligt utanför porten - ingen som blivit utelåst om natten har överlevt. En ondska passlurar i skuggorna om natten och fyller den stjärnfyllda himlen med rysande skrik.

The Maze Runner är i första hand en visuell upplevelse med snabba och stressiga scener inuti labyrinten som varvas med lugna scener där medföljande manus presenterar sig som mer solitt och genomarbetat än jag hade förväntat mig av den här sortens film.

Färgtonerna går mycket i grått och avmätt. The Maze Runner lyckas förmedla känslan av instängdhet och hopplöshet på ett smidigt sätt. Det är en spännande och underhållande film som absolut är en upplevelse att ta del av på den stora duken.

MAZE RUNNER

Förändringens tid kommer för byinvånarna. Särskilt när den allra sista skickats upp i hissen - en tjej. Jag rekommenderar att gå och se The Maze Runner, men tag i beaktning att arachnofober kan få det lite lätt jobbigt from time to time.

Premiär för The Maze Runner är 19 september - tonårsblockbustern som tagit världen med storm.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>