Recension: My Old Lady

Rumskamrater på livstid

När Mathias lämnar sitt liv i New York bakom sig för att besöka, och sedan sälja, den lägenhet hans far lämnat honom med tar livet, och försäljningsplanerna, en tvärnit. Det är inte lika enkelt att sälja som han hade hoppats. Med lägenheten kommer en oväntad husgäst - och dennes dotter.

A031_A031_C003_10104X_0001.jpg

När hans pappa, som Mathias inte haft kontakt med på många år lämnar honom en lägenhet i Paris ser livet helt plötsligt lite ljusare ut. En enorm lägenhet i ett bra område i Paris, perfekt för att fylla på den tomma plånboken. Vad Mathias inte vet om är att lägenheten är en viagér. Viagér innebär att fastigheten köps för en billig peng, men att den förra ägaren bor kvar i huset tills denna dör. Och fram till dess betalar den nya ägaren en månatlig avgift.

Lägenheten i My Old Lady huseras av en tant som trots sin imponerande ålder fortfarande står piggt på benen. Hon har bott där i alla år och förklarar för Mathias vad det är som gäller.

Berättelsen tar fart när dottern introduceras och My Old Lady får substans och något att jobba vidare med. Tyvärr händer det inte mycket mer. Filmen står och stampar på samma ställe. Synd när premisserna för en kvick och rolig romantisk dramakomedi finns på plats.

Istället blir My Old Lady utdragen och intetsägande. Det subtilt komiska och rappa manuset lyckas inte helt och hållet att locka till ett gediget emotionellt engagemang. Dialogerna är väntade och långt ifrån originellt överraskande.

Mathias förflutna som alkoholist används okänsligt som bränsle till berättelsen och den slutliga upplösningen. My Old Lady kunde blivit så mycket bättre om regissör Israel Horovitz skulle sluta tassa runt gröten och istället grotta ner sig i den dynamik mellan karaktärerna som kan anas där någonstans.

En särskild eloge ska ändå tillges Maggie Smith och hennes roll som Mathilde Girard. Att få se den före detta Hogwarts-professorn omfamna rollen som mysig och finsmakande madame förgyllde bioupplevelsen.

A019_A020_C006_1003WN_0001.jpg

Är det här en film du kommer att vilja se? Ja, det kanske det är. Men var beredd på att My Old Lady känns längre än vad den är. Filmen 107 minuter känns ändlösa. Vilket är synd när de innehåller en charmant berättelse om allt från depression, kärlek, skratt, och goda viner.

Den charmiga berättelsen My Old Lady har premiär 10 oktober.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>