Recension: Interstellar

Christopher Nolan kommer tillsammans med Matthew McConaughey och Anne Hatheway med det största science fiction-äventyret sedan A Space Odyssey. Människan har torterat sin planet tillräckligt, det går inte längre att leva här. En grupp noga utvalda får chansen och möjligheten att rädda mänskligheten. Men för att göra det måste de åka dit ingen annan tidigare satt sin fot.

INTERSTELLAR

Interstellar öppnar härligt med en dokumentärkänsla. Någonting som blir mer förståeligt och genomtänkt desto längre filmen får spela. Det är en fantastisk känsla att få sitta i biofåtöljen och bara följa med. Att inte kalla Interstellar en episk film vore dumdristigt, mest därför att den är just det; episk.

Vi får följa med in i den nära framtiden där allting är slut och jorden kippar efter andan. Det är en dammig postapokalyptisk känsla som svajar mellan framtid och åttiotal. Balansen finns närvarande och... ja, den fungerar.

Det är ett otroligt snyggt foto med jaw dropping effekter. Inte till största del i kvaliteten, även om den är hundra procent. Nej, det är konceptet. Det är tänket bakom det visuella som vävs samman och skapar en helhet som få filmer i den här genren har lyckats med genom åren.

Interstellar behandlar naturligt nog en hel del avancerad vetenskap. Du och jag får den förklaras för oss utan att dumma ner eller trycka ner vårt eget intellekt. Kontrasten mellan vetenskapen och våra huvudrollskaraktärer som dras sönder av familjeband och en lojalitet till artens fortsatta överlevnad skapar den gripande berättelse som filmer är.

Har du inte en faiblesse för relativitetsteori innan du går och ser Interstellar är chansen stor att du kommer ha det när eftertexterna börjar att rulla.

INTERSTELLAR

Häpnadsväckande. Det är ett ord som kom till mig medan jag lämnade salongen. Det är svårt att inte bli tagen av Interstellar. Gå och se den, det finns inga tvivel är frågetecken. En film som kommer återfinnas i min filmhylla när det beger sig. Men bli inte förvånad om du hittar mig i biosalongen i alla fall en gång till innan dess. Interstellar är en bioupplevelse, punkt slut.

Interstellar har premiär i hela galaxen 7 november.

Gillade du det här? Du kommer du att gilla...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>