Oscars 2014: Vem vinner vad?

Det är många som är nominerade, men det är inte alla som kan och kommer att gå hem med en statyett. Så vem är det som kommer att gå hem med vilken titel att lägga till på sitt CV som en vinst?

Det här är min tipsrad. Jag är tämligen säker på att inte ta hem "13 rätt". Men vi får se hur bra det går. De som jag har valt och tror kommer vinna är mycket av ett hjärteval, inte vem som vunnit vad eller hur säsongens trend sett ut. Jag väljer efter vad jag tycker och känner. De är alltså redan vinnare i mina ögon.

86nd Annual Academy Awards - "Meet The Oscars" New York

Hur många rätt jag kommer att få är såklart omöjligt att veta. Det jag vet är att jag ser fram emot natten och showen som väntar. Vem och vilka tror du kommer att vinna?

Bästa film:

American Hustle

Utan att sticka ut på något speciellt sätt och samtidigt ha alla delar en film behöver för att bli extra bra och minnesvärd är precis vad American Hustle har. För att ha chansen att vinna den åtråvärda statyetten måste så många aspekter falla rätt. Den här filmen har alla element som tillsammans värmer upp den till en temp bara en vinnare kan klara av.

Amy Adams;Jennifer Lawrence

~~~~

Bästa regi:

David O. Russel
(American Hustle)

David O. Russel är och har varit de senaste två åren den regissör alla vill arbeta med. Han är det nya svarta och det är inte för inget. O. Russel vet vad han gör i sin pinnstol där bakom kameran.

AmericanHustle2

~~~~

Bästa kvinnliga huvudroll:

Judi Dench
(Philomena)

Att få se Dench i någonting annat än rollen som den korta, cyniska chefen M i Bond-serien är en frisk fläkt. Nu får vi se på en stor skala hur duktig hon är när hon får visa det. I Philomena tar hon jag-vet-inte-hur-många steg på min beundrarskala. Jag visste inte att hennes bredd av skådespeleri var fantastisk med en sådan kvalitet.

PHILOMENA_RAW_0084.TIF

~~~~

Bästa manliga huvudroll:

Leonardo DiCaprio
(The Wolf of Wall Street)

Jag vet inte riktigt var jag ska börja med honom. Är det någon som förtjänar en Oscars så är det DiCaprio. Jag vet inte ens hur många gånger han blivit nominerad och ändå gått hem tomhänt. Min tro ligger hos mannen vi alla älskar. Och älskar genom åren. Från Titanic till nu den senaste insatsen i The Wolf of Wall Street. Leonadro, i år är det fanimej ditt år.

TheWolfofWallstreet1

~~~~

Bästa kvinnliga biroll:

Jennifer Lawrence
(American Hustle)

J. Law...behöver jag egentligen ens motivera varför jag tycker att hon ska vinna ikväll? Okej, jag gör det ändå. Lawrence är den där skådespelerskan som, för mig, kom från ingenstans för ett par år sedan och bara etsat sig fast. Varje roll hon gör är bättre än den andra. Hennes närvaro och meme-värde är utan dess like. I American Hustle är hon inte med så mycket jag kanske skulle vilja. Men nu blir hon istället som den där desserten du vill ha mer av men låter bli, för du vet att det inte kommer bli samma sak om du får äta dig mätt på det.

AmericanHustle1

~~~~

Bästa manliga biroll:

Jared Leto
(Dallas Buyers Club)

Bara för att jag inte har haft tid att skriva om en film innebär det inte att jag inte har sett den. I min anteckningsbok finns det snabbt skrivna rader om filmen som chockar och väcker känslor innanför bröstbenet. Dallas Buyers Club är baserad på verkliga händelser och Leto gör en roll som kräver sin tid att skriva om. För det måste helt enkelt bli rätt.

DallasBuyersClub1

~~~~

Bästa utländska film:

The Broken Circle Breakdown
(Belgien)

Berättelsen om det unga omaka paret som finner varandra och faller handlöst in i kärlekens förlovade land för att längre in i framtiden spenderar all sin tid på sjukhus med sitt svårt sjuka barn är en av de, om inte Den, bästa film jag sett i mitt liv. Det finns många filmer som ligger nära i hjärtat mitt, men The Broken Circle Breakdown är speciell. Det är bara något som...ja, se den bara. It's gonna change your life!

TheBrokenCircleBreakdown15

~~~~

Bästa animerade film:

Frozen

I och med att Frozen för mig är den nya generationens Lejonkungen kan jag inte säga annat än att den kommer att vinna. Varje vecka sedan filmen hade sin premiär har soundtracket med sitt score gått varmt och utan att överdriva har jag lyssnat på det upp mot hundra gånger. Jag har inte sett filmen nära nog så många gånger jag vill se den. Tids nog kommer jag nog (aldrig att) tröttna på den.

Drottning Elsa i Frozen

~~~~

Bästa original score:

Saving Mr. Banks
(William Butler and Owen Pallett)

Med den starka insatsen Emma Thompson gav till sin roll som P. L. Travers är Saving Mr. Banks den film vars soundtrack fastnat längst i mitt huvud utan att jag "behövt" lyssna på det igen. Filmen är underbar och är ett måste att ägna ett par timmar i biomörkret med. Att då lyssna lite extra efter de under tonerna är nog det bästa rådet jag kan ge dig inför den här filmen.

SAVING MR. BANKS

~~~~

 

One thought on “Oscars 2014: Vem vinner vad?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>