Novellfilm 13: När sugfiskar krockar

DSCF0770 - Version 2Till en redan underlig titel får vi följa med på en annorlunda berättelse om kärlek. När tvåsamheten skyndar sig till en brådsam och surrealistisk död. När sugfiskar krockar följer med när mannen ska flytta in till kvinnan. Genom ett avklippt och "sugande" foto lär vi känna dem genom dess egenheter. Det är svårt att förstå hur två så lika personer kan vara så olika varandra. Tvångssyndromen är många och allvarliga. Det tar inte lång tid innan även de minsta saker irriterar den andra.

När sugfiskar krockar går inte att spärra in i en bestämd kategori. Den fantasiska scenografin skiftar form när vi kastas från den stora eftermiddagen till den mörka, trasiga och kaosartade brottsplatsen där kriminalaren och hennes assistent försöker luska fram sanningen bakom de livlösa kropparna.

Berättelsen är otroligt rolig samtidigt som allvarsamheten ligger tung över tragikomiken. Leken med färger och form lägger novellfilmen i en rang av klass där Cecilia Frode framför sin roll som kvinnan med bravur.

När sugfiskar krockar är svår att beskriva med ord. Det är en berättelse som måste ses, och då med ett öppet sinne. En film som inspirerades av Hästens-sängars absurda pris.

Gillade du det här? Du kommer du att gilla...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>